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metadata.dc.type: masterThesis
Título : Selección de líquidos iónicos para el endulzamiento de gas natural
Autor : Zapata Boada, Santiago Daniel
metadata.dc.contributor.advisor: González Míquel, María
Palabras clave : LÍQUIDOS IÓNICOS;GAS NATURAL;INGENIERÍA QUÍMICA;MODELADO SIMULACIÓN
Fecha de publicación : sep-2015
Editorial : Inglaterra: Universidad de Manchester. (2015)
Citación : Zapata Boada Santiago Daniel. (2015). Selección de líquidos iónicos para el endulzamiento de gas natural. (Trabajo de titulación de la Maestría en Diseño e Integraión Avanzada de Procesos). Universidad de Manchester. Inglaterra. 97 p.
Descripción : Natural gas sweetening consists of the separation of CO2 and H2S from CH4 . Traditional solvents like amines are used in this process, but they present drawbacks such as low capacity, high equipment corrosion, high energy consumption and toxicity. Ionic liquids (ILs) are organic salts consisting of different cations and anions. The advantages of these novel solvents (non-volatility, chemical and thermal stability, non-toxicity and tailorability) make them the ideal alternative to amines.
URI : http://repositorio.educacionsuperior.gob.ec/handle/28000/5202
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